Op 12 mei heeft in Kortrijk de derde editie van de Weekend Knack Ladies Run plaats. In de hoop dat ons Dream Team u kan overtuigen om mee te lopen, stellen we het graag aan u voor. Waar wacht u nog op om ook te beginnen trainen ?

Het begint stilaan een traditie te worden om op een vroege zaterdagochtend eind januari samen te komen met de ambassadrices van de Ladies Run. Een ploegje van tien vrouwen van verschillende leeftijden dat de Weekend Knack-lezeressen zin moet geven om ook te beginnen trainen voor de Ladies Run op Pinkstermaandag. Plaats van afspraak is dit keer niet de looppiste van Nike in Laakdal, maar de fotostudio van fotograaf Roger Dyckmans. Springen en lopen voor de camera, het Dream Team is in goede vorm om de blijde boodschap uit te dragen. Onze personal coach en moeder van het Start to Run-programma Mieke Boeckx is er ook. De nieuwkomers in het team krijgen meteen goede raad. “Traag lopen, je moet ondertussen nog kunnen praten”, lijkt wel het mantra van Mieke Boeckx.

Bij deze derde editie zal de meerderheid van het Dream Team 11 kilometer lopen. De meeste ambassadrices zijn blijven trainen en dus mag het deze keer iets meer zijn. Maar ook voor de absolute beginners is de opdracht – 5 kilometer – een haalbare kaart, zeker met de trainingsprogramma’s die u op www.weekend.be vindt. Op de sportieve identiteitskaart van onze ambassadrices leest u trouwens hoe gemotiveerd iedereen is. De weldaad van een rondje joggen !

Nieuw dit jaar is dat het hele team met een sensor in de schoen zal lopen. Een sensor die draadloos verbonden is met een iPod en zo feedback geeft over afstanden, tijd, ritme. Dit Nike+-systeem moet lopers extra motiveren (met een stick die geleverd wordt bij de sensor, kun je ook je vorderingen automatisch downloaden en bijhouden op de website www.nikeplus.com en deel worden van de ‘loop’-community). U leest de komende weken in dit blad of het werkt.

ROOS VAN ACKER (VT4)

Ladies Run ? Eerste keer.

Waarom ? Om mijn conditie op peil te houden.

Afstand ? 5 kilometer.

Sportiefste wapenfeiten ? Toen ik nog jong en fris was, heb ik heel wat medailles gewonnen met keurturnen. Als puber ging ik elk weekend met de hond lopen in het bos van Eeklo.

LIES MARTENS (LIES MARIA ROSA)

Ladies Run ? Derde keer. Ik heb elk jaar deze sportieve deadline nodig om mezelf na de winter weer op gang te trekken.

Waarom ? Ik word 37. Dan voel je dat je lichaam niet zo makkelijk meer alle buitelingen van het leven verdraagt. Lijf en leden vragen onderhoud.

Afstand ? De vorige keren liep ik 5 kilometer. Nu leg ik de lat hoger.

Sportiefste wapenfeiten ? Ik ben ooit heel sterk geweest in het lopen van korte afstanden. Intussen ben ik een asportief mens. Ik kan niet zeggen dat ik graag sport, ik zie het als een noodzaak.

SISKA SCHOETERS (STUDIO BRUSSEL)

Ladies Run ? Eerste keer.

Waarom ? Een jaar geleden ben ik beginnen joggen en het werkt heel ontspannend. Dat had ik nooit gedacht.

Afstand ? Ik zet in op de 11 kilometer.

Sportiefste wapenfeiten ? Een fitnessabonnement hebben… Hebben dus. Nu moet ik het nog gebruiken.

LIEVE BLANCQUAERT (FOTOGRAFE)

Ladies Run ? Derde keer.

Waarom ? Omdat ik het lekker vind om te lopen en omdat mijn lichaam door de training gestroomlijnd wordt. Bijna aerodynamisch… (haha !)

Afstand ?

11 kilometer.

Sportiefste wapenfeiten ? De vorige Ladies Run waar ik 11 kilometer liep.

NIKKA CUYPERS (KNACK)

Ladies Run ? Eerste keer.

Waarom ? Een goede reden om mezelf te motiveren voor de 11 kilometer.

Afstand ? De 11 kilometer dus.

Sportiefste wapenfeiten ? Ik sta om zes uur op, om voor het werk nog een rondje te lopen. Misschien fanatiek, maar mijn dag kan dan niet meer stuk. Verder heb ik meegelopen in de eindejaarscorrida in Leuven.

VEERLE VROMMAN (ROULARTA MEDIA GROUP)

Ladies Run ? Tweede keer. Editie 2007 was mijn eerste publieke loopervaring in mijn jonge carrière.

Waarom ? Lopen is een passie geworden.

Afstand ? Hopelijk 11 kilometer. Of minstens de 5 kilometer in een mooie tijd.

Sportiefste wapenfeiten ? Onlangs in de Ardennen overhaalde een vriend mij om twee uur te lopen, in plaats van mijn gebruikelijke uur. De omstandigheden waren zwaar, ik heb afgezien en binnensmonds gevloekt. Uiteindelijk heb ik twee uur en een kwartier gelopen. Ik ben heel trots op mijn nieuw persoonlijk record.

MARLEEN FINOULST (BODYTALK) (met iPod)

Ladies Run ? Tweede keer.

Waarom ? Voor de gezelligheid, de ambiance en de aparte sfeer onder vrouwen.

Afstand ? 11 kilometer.

Sportiefste wapenfeiten ? Twee marathons en één keer met de fiets op de Mont Ventoux.

TRUI MOERKERKE (WEEKEND KNACK) Ladies Run ? Tweede keer.

Waarom ? Voor een betere conditie, een frisse kop en om mijn gewicht op peil te houden. Ik kan het niet blijven op de zwangerschapskilo’s steken. Mijn jongste is ondertussen drie jaar.

Afstand ? 5 kilometer en als het supergoed meezit, loop ik gewoon door.

Sportiefste wapenfeiten ? Baantjes trekken in de zwemclub, op een ontiegelijk vroeg uur in het weekend. Maar dat is heeeel lang geleden. Verder ben ik op een paar Zwitserse bergtoppen geraakt.

MARTINE TANGHE (VRT)

Ladies Run ? Derde keer. Met dank aan de sympathieke druk van Weekend Knack.

Waarom ? Ik loop altijd (en graag) alleen. Maar het is wel prettig één keer per jaar het gevoel te hebben aan een wedstrijd te kunnen deelnemen.

Afstand ? De eerste keer heb ik 5 kilometer gelopen. Vorig jaar 11. Ik ga in elk geval opnieuw de 5 doen, hopelijk de 11. Dat zal afhangen van mijn conditie. Na een zeer complexe schouderbreuk heb ik drie maanden niet mogen lopen. Ik ben helemaal opnieuw begonnen met start to run.

Sportiefste wapenfeiten ? Geen… Tenzij de 100 meter (voor een goed doel) tijdens de Memorial Van Damme in een vol Koning Boudewijnstadium als dusdanig kan gelden.

MIEKE BOECKX (PERSONAL COACH)

Ladies Run ? Derde keer.

Waarom ? Als coach van het Dream Team en omwille van de unieke sfeer bij een Ladies Run, helemaal anders dan bij een gemengde loopwedstrijd.

Afstand ? 11 kilometer.

Sportiefste wapenfeiten ? 13 marathons en op één dag driemaal de Mont Ventoux met de fiets.

CATHERINE MOERKERKE (VTM)

Ladies Run ? Eerste keer.

Waarom ? Omdat ik er veel zin in heb en ik bovendien veel efficiënter train naar een deadline toe.

Afstand ? 11 kilometer.

Sportiefste wapenfeiten ? Het feit dat ik niet zonder sport kan. (Nvdr. : Moeten we er iemand nog aan herinneren hoe Cathérine, zwanger, bijna alle andere sterren van de dansvloer danste en pas in de finale nipt de duimen moest leggen voor Pieter Loridon ? Van sportieve wapenfeiten gesproken !)

Door Trui Moerkerke I Foto’s Roger Dyckmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content