Surf&Turf Een buitengewoon huwelijk

05/03/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

In één gerecht zeevruchten of vis met vlees verzoenen is een boeiende

oefening in harmonieus combineren. Lukt het, dan krijgen beide meer diepgang.

Op Amerikaanse cruiseschepen kan je er maar zelden omheen. Surf 'n Turf, of een gerecht waarbij de chef kreeft met rundvlees tracht te verzoenen, is al decennialang een smakelijke metafoor voor het luxeleven dat passagiers aan boord zoeken. De combinatie zou voor het eerst in de jaren zestig in de staat New York gecommercialiseerd zijn. Het ongewone huwelijk tussen kreeft, of later ook scampi's, met een fijn stuk gerooster...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners