Licht als lucht

03/06/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Kraken in de hand en smelten in de mond : dat moet een goede meringue doen. Op zich is het schuimdeeg niet meer dan traag gebakken, met suiker opgeklopt eiwit, maar banketbakker Jean-Yves Wilmot doet er wonderlijke dingen mee.

De kans dat u al gehoord hebt van banketbakker Jean-Yves Wilmot (35) is klein. Hoe zou u ook. Deze jonge patissier werkt en woont in het kleine stadje Mettet op de grens van de provincie Namen. Maar zijn stijl is wel absoluut vernieuwend. Créateur de plaisirs gourmands noemt hij zichzelf. En dat is niet overdreven. Hij is inderdaad constant op zoek naar vernieuwende smaken en zelf catalogeert hij op zijn website sommige van zijn recepten als 'moleculair gebak'.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners