De 100 beste brasseriEën

06/10/10 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 12:01

Willem Asaert analyseerde de brasserieformule en ging op zoek naar de beste adressen.

Willem Asaert : "Om deze brasseriegids samen te stellen, heb ik meer dan achtduizend kilometer gereden. Ik heb vele, vele brasserieën bezocht en de een was al bruisender dan de ander. Het was niet evident om honderd topadressen te vinden, want er zijn ook eethuizen die de brasserieformule hanteren zonder zich naar de buitenwereld als een brasserie te profileren. Ik denk aan monumenten als Le Fou est Belge in Heure-en-Famennne of Bistro Novo in Roeselare. Deze schitterende eethuizen brengen een culinair repertoire dat min of meer aansluit, maar zijn voor de rest veeleer traditionele restaurants. Er zijn ook brasserieën die de tavernekeuken brengen en misschien is dat de reden dat in Franstalig België veel restaurateurs de term brasserie liever niet in de mond nemen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners