Chef van de week : GERT DE MANGELEER VAN HERTOG JAN.

10/12/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Sinds eind september serveerDE Weekend Knack met Masterclass elk weekend een kookles op Kanaal Z. Twaalf topkoks bereidden een typerend gerecht, hun sommelier schonk een passende wijn. Afsluiter van de reeks is Gert De Mangeleer, Kok van het Jaar 2009.

De chef

Gert De Mangeleer (31) liep in Brugge hotelschool en zette er zijn eerste professionele stappen. Na anderhalf jaar bij Philippe Serruys in Den Gouden Harynck ging hij aan de slag bij Danny Horseele in 't Molentje (Zeebrugge) en superviseerde vijf jaar de koude bereidingen en de patisseriekeuken. In 2002 verhuisde Gert naar restaurant Hertog Jan van wijndeskundige Guido Francque. Toen deze besloot de zaak over te laten aan De Mangeleer en zijn kompaan in de zaal, Joachim Boudens, grepen beiden hun kans. In verschillende fases vernieuwden ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners