Hoe voorzie je jezelf van gezonde brandstof? Week 2 van #betterbodybetterlife15

04/05/15 om 11:44 - Bijgewerkt om 13:36

De tweede week van Ilja staat helemaal in het teken van gezonde voeding. Enkel zo heeft ze voldoende kracht om de oefeningen in haar trainingsschema waar te maken. "Dodelijk, trainen met onvoldoende eiwitten op het menu."

Hoe voorzie je jezelf van gezonde brandstof? Week 2 van #betterbodybetterlife15

© Eat Good Feel Good

Samen met haar personal coach Domien Van Rompaey is Ilja De Weerdt, styliste en mama van Amory en Léon, acht weken lang het proefkonijn van een extreme persoonlijke coaching, 'Better Body, Better Life'. Het doel? Fit worden én blijven. Iedere maandag deelt ze haar dagboek op Knackweekend. Op haar persoonlijke Instagram en Facebook kan je haar proces op de voet volgen.

Maandag

"Monday, bloody Monday. Door de aanhoudende pijn in mijn kuit word ik heel slechtgezind wakker. Gelukkig had ik zondagavond mijn ontbijt met fruit en granola al voorbereid, zodat ik zonder ruis in mijn ochtendroutine naar mijn eerste afspraak kan vertrekken. Om 11 uur sta ik oog in oog met mijn personal coach Domien. We starten met wat cardio op de fiets om mijn beenspieren los te maken. Daarna volgt de gebruikelijke dril voor mijn bovenlichaam, waardoor mijn armen stilaan als elastieken aanvoelen. Vooral als er gewichten bijkomen, heb ik het moeilijk met kracht putten uit mijn linkerarm. Geen toptraining."

"Wel staat er een spannende primeur op het menu. Na mijn douche drink ik voor het eerst een proteïneshake van Rainpharma. Domien hamert erop dat ik mijn spieren binnen de 30 minuten na de training voldoende bouwstenen geef om te herstellen van de inspanning. Ik kies voor de smaak Raw Chocolate, aangevuld met een beetje sojamelk. Superlekker, net een milkshake! Tijdens mijn lunch bij Verso Café bestel ik dan weer een tataki van Japanse vis. Tenzij je naar de frituur trekt, kan gezond lunchen dus best. De truc is om zoveel mogelijk puur bereide vis en kip te eten, samen met groenten en salades. Bij twijfel pols bij de chef naar de bereidingswijze, sauzen laat ik standaard achterwege. De dag afsluiten doe ik met zelfgemaakte kip, gestoomde worteltjes en olijfolie."

Dinsdag

Hoe voorzie je jezelf van gezonde brandstof? Week 2 van #betterbodybetterlife15

© IDW

"Ik start mijn dag met fruit en nootjes en klop om 10 uur aan bij Marlies van Eat Good Feel Good. Net zoals bij de aanvang van het programma, onthult haar body scan de verhoudingen in mijn lichaam. Superfier ben ik, want mijn vetmassa is met 3,7 kilo gedaald. Ik ben ook 1,7 kilo lichter en 1,1 kilo spieren rijker. Een mooie ruil, en dat voel ik!"

"In de namiddag zet ik met een golden smile koers naar M4teria. We beginnen met variaties op de plank en de dumbbell chest press. Deze laatste oefening ken ik nu al door en door, maar voor het eerst lukt het met twee gewichten van 8 kilo. Ook de plank gaat beter en ik kan al 30 seconden zonder een kick te geven aan de ringen hangen. Nice!"

"Nog op het programma: mijn buikspieren trainen met een bezemsteel, mezelf met de voeten op de grond optrekken aan een bar of aan rieten koorden - superzwaar - en een one arm kettlebell walk. Daarbij loop ik met een gewicht van 8 kilo, dat ik met een rechte arm boven mijn hoofd houd, op een rechte lijn. Dat probeer ik toch, want de oefening vraagt veel focus. Volgens Domien is het goed voor mijn schouders, stabiliteit en houding, iets waar ik bewust meer op let, ook buiten de gym. De rompversteviging krijg ik er gratis bij. Mijn slaatje met zalm, avocado en kerstomaten smaakt me beter dan ooit. 'Knap getraind', smst Domien me later die dag."

Woensdag

"Yes, de eerste keer op eigen houtje fietsen in de gym is een feit. Een half uurtje, om half negen. Als ontbijt drink ik een shake van Rainpharma, de Golden Shake met een neutrale smaak en waardoor ik mango en banaan die ik eraan toevoegde goed proef."

De sushi van rawfoodschefs van All Good

De sushi van rawfoodschefs van All Good © IDW

"Op naar de opendeurdagen van de persbureaus in Antwerpen. Tijdens de lunch krijg ik een buffet aangeboden van Julie en Simon, de rawfood chefs achter de All Good-snacklijn. In hun sushi vervingen ze traditionele rijst door kiemscheuten en kozen ze voor een vulling met juliennegroentjes en wortel-hazelnootpaté. Hun pizza was op basis van zongedroogde tomaat, pompoen- en zonnebloempitten, belegd met een pesto, gegrilde groenten en een macadamia-cashew kaas-crumble. Super!"

"Op een walking diner de avond is het moeilijker. Toch behaal ik een grote onderscheiding voor het uitkiezen van de juiste hapjes. En anders dan mijn entourage, drink ik liters citroenthee en water. Afsluiten doe ik met een glas rode wijn, tijdens het laatste rondje. 'Moet kunnen,' denk ik bij mezelf. Al komt er aan de beproeving voorlopig geen eind. Omstreeks 10 uur zetten mijn vrienden hun zinnen op de Finjan, een adres met pita, shoarma en noem maar op. 'Dat meen je niet!', ging er door me heen. Tot overmaat van ramp had ik ook echt honger. Met behulp van de betere Google-zoektermen en de chef, kom ik uit bij een waardige oplossing: een humusschotel, zonder brood, maar met tomatensalade. Oef."

Donderdag

"Op naar dag twee van de persdagen. Van 9 uur 's morgens tot 9 uur 's avonds krijg ik een voorsmaakje van de herfstcollecties, terwijl ik bijtank met gezonde snackbars van All Good, de sapjes van Jus Jus en eigen fruit en nootjes. Deze heb ik altijd bij me in de wagen als back-up."

"Wel eet ik vandaag onvoldoende eiwitten. En mijn laatste maaltijd was 4 uur voor de training, daarna heb ik geen hap meer gegeten. Domien merkt het tijdens mijn avondtraining. Nochtans had ik er als echte energiekip zin in. De cardio-oefeningen,mountain climbers en andere klassiekers voor mijn bovenlichaam gingen vlot, maar als we met gewichten aan de slag gingen val ik door de mand. Het gewicht waarmee ik dinsdag eindigde, krijg ik niet meer in de lucht! Vanaf dan ging elke oefening moeizaam, want het ontbrak me aan kracht. En toch vroeg Domien me om door te gaan. Als straf denk ik, want voor mijn neus stond een kwade coach. Dodelijk!"

Hoe voorzie je jezelf van gezonde brandstof? Week 2 van #betterbodybetterlife15

© IDW

"Een uur later lig ik pompaf en met geschaafde onderarmen op de grond. Ik onthoud twee dingen. Een: ik moet eiwitten eten. En twee: armbeschermers zijn een handig accessoire. Of ik de volgende ochtend wil terugkomen? 'Don't push it', luidt mijn antwoord. Vrijdag is rustdag."

Zaterdag

"Gisteren heb ik op een communiefeest twee glazen champagne gedronken. Doodschuldig voel ik me, want alcohol zit boordevol suikers en dwarsboomt mijn vetverbranding. Bovendien had de gastvrouw voor mij een gezond alternatief voorzien: een wortelgembersapje. Maar goed, ik sport het eraf! Met een vriendin als stimulans, trok ik naar M4teria om er zonder de zweep van Domien te trainen. Dat ging goed! Het is leuk om te zien dat sporten voor mij stilaan een mentale ontspanning wordt. Naast cardio op de fiets, heb ik een medley uitgevoerd van alle oefeningen die ik van Domien heb geleerd."

Zondag

Havermoutpannenkoeken

Havermoutpannenkoeken © Eat Good Feel Good

"Op deze regenachtige dag kook ik samen met mijn man Gregory uit het boekje dat ik van Marlies van Eat Good Feel Good heb meegekregen. Homemade granola's, havermoutpannenkoeken, gerechten met quinoa voor 's middags en tonijnsalade voor 's avonds, de recepten zijn top en alles wordt duidelijk uitgelegd. Zeker de zelfgemaakte kalkoenhamburger met frietjes van pastinaak en een witte dressing op basis van Griekse yoghurt is een echte aanrader. Ook mijn kinderen waren er dol op. En het blad ijsbergsla vervangt het broodje, zodat je het nog altijd met de handen eet. Het recept kan je hier vinden. Yummy! Week 3, here we come!"

Eat Good Feel Good coach Marlies gaf zes gezonde eettips aan Knack Weekend.

Doe mee met de #betterbodybetterlife15 challenge

Deze week: push-ups

Volg personal trainer Domien Van Rompaey op Facebook en Instagram en ontdek zijn introfilmpje en eerste uitdaging. Volg de instructies en post je eigen foto's of filmpjes met de hashtag #betterbodybetterlife15. Succes!

Het dagboek van Ilja verschijnt 8 weken lang elke maandag op www.weekend.be. Sofie De Niet van www.naturalhighmag.be volgt elke zweetdruppel en spierspanning van Ilja en geeft samen met M4teria tips en tricks die je zelf kunt toepassen.

Lees meer over:

Onze partners