Restaurant Figaro is een van de weinige vaste waarden in het woelige horecalandschap. Eigenaar en chef-kok Jacques Colemont is een vakman met meer dan een halve eeuw ervaring. De bescheiden kok en ondernemer begon op zijn vijftiende als leerjongen in de Salons Georges in Leuven. Hij had een tijd een eigen baanfrituur maar schakelde over in een hogere versnelling door een gastronomisch restaurant te openen in een riante villa. Hij heeft het niveau gestaag weten op te krikken en heeft het ver geschopt.

Colemont is kind aan huis bij René Redzepi van Noma (nummer één van de wereld) en hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de keuken. De nieuwe technieken gebruikt hij vakkundig en gedoseerd in zijn moderne bereidingen. Nieuw en succesvol is de all-informule waarbij je voor de vaste prijs van 75 euro geniet van een glas champagne, een driegangenmaaltijd en wijnen. Figaro heeft ook alle faciliteiten voor feesten en seminaries.

Restaurant Figaro: Mombeekdreef 38, 3500 Hasselt. 011 27 25 56. www.figaro.be. Maandag en woensdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content