Kip met oesterzwammen en pasta

© Getty

De werkwijze voor deze eenvoudige kip met oesterzwammen en pasta is geïnspireerd op een recept van de Britse TV-kok Jamie Oliver.

Voor 4 personen
  • 2 dubbele kipfilets
  • 4 tomaten
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 250 g verse oesterzwammen, in repen
  • vers basilicum (een 5-tal blaadjes)
  • verse dragon (3 à 4 blaadjes per halve kipfilet)
  • 1 glas droge witte wijn
  • peper en zout
  • 400 g pasta naar keuze
  • parmezaan (in schilfers)
Bereiding
  1. Snij de twee kipfilets in twee delen. Kruid het vlees met peper en zout en bak de filets kort in olijfolie, zodat het vlees een mooi korstje heeft.
  2. Neem een groot stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie en plooi de randen omhoog. Giet een flinke scheut olijfolie in de folie en leg daarop de gebakken stukken kip. Leg op elk stuk 3 à 4 blaadjes dragon. Dek het vlees verder af met stukjes tomaat, repen oesterzwam, geperste knoflook en kleingesneden basilicumblaadjes.
  3. Besprenkel alles met droge witte wijn en kruid met peper en zout. Sluit de folie volledig en leg het pakket op een bakplaat. Verwarm de oven op 220°C, schuif het pakket in de oven en laat garen gedurende 20 à 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de stukken kip).
  4. Kook terwijl de kip gaart 400 g pasta al dente. Schik een stuk kip en wat pasta in warme diepe borden en verdeel het mengsel van olie en groenten erover. Versier de bereiding met wat parmezaanschilfers.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content