Zomerse kip met pasta

10/06/11 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:36

De basis van dit eenvoudige kiprecept is geïnspireerd op een recept van de Britse TV-kok Jamie Oliver.

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 dubbele kipfilets
  • 4 tomaten
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 250 g verse oesterzwammen, in repen gesneden
  • Verse basilicum (een 5-tal blaadjes)
  • Verse dragon (3 à 4 blaadjes per halve kipfilet)
  • Een glas droge witte wijn
  • Peper en zout
  • 400 g pasta naar keuze
  • Parmezaan (in schilfers)

Bereidingswijze

Snij de twee kipfilets in twee delen. Kruid het vlees met peper en zout en bak de filets kort in olijfolie, zodat het vlees een mooi korstje heeft. Neem een groot stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie en plooi de randen omhoog. Giet een flinke scheut olijfolie in de folie en leg daarop de gebakken stukken kip. Leg op elk stuk 3 à 4 blaadjes dragon. Dek het vlees verder af met stukjes tomaat, repen oesterzwam, geperste knoflook en kleingesneden basilicumblaadjes. Besprenkel alles met droge witte wijn en kruid met peper en zout. Sluit de folie volledig en leg het pakket op een bakplaat. Verwarm de oven op 220°C, schuif het pakket in de oven en laat garen gedurende 20 à 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de stukken kip). Kook ondertussen 400 g pasta al dente. Schik een stuk kip en wat pasta in warme diepe borden en verdeel het mengsel van olie en groenten over vlees en deegwaren. Versier de bereiding met wat parmezaanschilfers.

Onze partners