Zoete omelet

10/06/11 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:08

Geef je waardering

Zoete omelet

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 6 eieren
  • 3 tl poedersuiker
  • 1 el bloem
  • 15 g ongezouten boter
  • 4 sneden brood (brioche, suikerbrood)
  • Kersen-, frambozen- of aardbeien jam of compote

Bereidingswijze

Breek de eieren in een flinke kom en voeg suiker en bloem toe. Sla alles met een klopper los. Verwarm een klontje boter in een bakpan en giet het beslag in de pan als de boter begint te schuimen. Zet het vuur op middelgroot. Wanneer de bodem goudkleurig is, steekt men de randen van de omelet met een spatel los en keert men de koek voorzichtig. Na twee minuten is ook de andere gebakken.

Serveer de zoete omelet warm, indien gewenst bestrooid met poedersuiker en samen met sneden getoast brood en een kommetje vruchtenjam.

Lees meer over:

Onze partners