Zandkoekjes met bloedsinaasappel en mascarponecrème

16/05/18 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:15

Zandkoekjes met bloedsinaasappel en mascarponecrème

© Photocuisine/Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 8 personen

boter en bloem voor de bakvormpjes, 4 bloedsinaasappels, 240 g boter, 6 eierdooiers (120 g), 260 g suiker, 330 g bloem, 2 tl bakpoeder, 15 cl slagroom, 150 g mascarpone, 150 g zure room, geraspte bloedsinaasappelschil en gedopte pistachenoten voor de afwerking

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 165°C. Vet acht bakvormpjes van 8 cm diameter in met boter en bestuif licht met bloem.
  2. Was één bloedsinaasappel onder de warme kraan en rasp de schil fijn. Verwijder de schil en de witte vliezen van alle bloedsinaasappels. Snij het vruchtvlees in plakjes en hou opzij.
  3. Roer de boter smeuïg met een mixer en schep in een kom. Klop de eierdooiers en de suiker op tot een dikke, bleke massa. Mix er beetje bij beetje de boter door tot u een homogeen beslag verkrijgt. Voeg ook de geraspte bloedsinaasappelschil toe. Zeef er de bloem en het bakpoeder over en spatel voorzichtig door het beslag tot het zacht wordt. Schep dit in de bakvormpjes.
  4. Zet de bakvormpjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15 à 25 minuten in de oven. De zandkoekjes moeten mooi rijzen en goudbruin kleuren. Haal uit de oven, laat afkoelen en haal uit de vormpjes.
  5. Klop de slagroom, de mascarpone en de zure room op in een kom. Schik plakjes bloedsinaasappel op de zandkoekjes, leg er een lepel mascarponecrème op en werk af met geraspte bloedsinaasappelschil en gehakte pistachenoten. Serveer.

Onze partners