Zalmpaté

08/06/11 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 225 g rode of roze zalm uit blik, uitgelekt
  • 150 g magere platte kaas
  • enkele druppels citroensap
  • 1 snuifje gemalen nootmuskaat
  • enkele druppels tabasco
  • zout en zwarte peper
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 4 augurkjes
  • enkele takjes dille
  • 1 blik Bonduelle Franse Sperzieboontjes Miniatuur, uitgelekt
  • 8 gehalveerde kerstomaatjes

Bereidingswijze

Ontdoe de zalm van vel en graten. Doe zalm, platte kaas, citroensap, nootmuskaat, tabasco, yoghurt, peper en zout in de keukenmachine en laat draaien tot je een homogene massa hebt. Verdeel de zalmpaté over vier schaaltjes en laat hem ijskoud worden.Versier elk schaaltje met een in waaier gesneden augurkje, wat sperzieboontjes, de kerstomaatjes en een takje dille.

Tip: bij feestelijke gelegenheden kan je bij de paté ook nog plakjes gerookte zalm serveren.

Lees meer over:

Onze partners