Voor 4:
225 g rode of roze zalm uit blik, uitgelekt
150 g magere platte kaas
enkele druppels citroensap
1 snuifje gemalen nootmuskaat
enkele druppels tabasco
zout en zwarte peper
2 eetlepels magere yoghurt
4 augurkjes
enkele takjes dille
1 blik Bonduelle Franse Sperzieboontjes Miniatuur, uitgelekt
8 gehalveerde kerstomaatjes
Ontdoe de zalm van vel en graten. Doe zalm, platte kaas, citroensap, nootmuskaat, tabasco, yoghurt, peper en zout in de keukenmachine en laat draaien tot je een homogene massa hebt. Verdeel de zalmpaté over vier schaaltjes en laat hem ijskoud worden.Versier elk schaaltje met een in waaier gesneden augurkje, wat sperzieboontjes, de kerstomaatjes en een takje dille.
Tip: bij feestelijke gelegenheden kan je bij de paté ook nog plakjes gerookte zalm serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier