Wortelsoep met geroosterde amandelschilfers en bieslookolie

04/03/15 om 13:52 - Bijgewerkt op 29/01/16 om 11:35

Wortelsoep met geroosterde amandelschilfers en bieslookolie

Wortelsoep met geroosterde amandelschilfers en bieslookolie © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 bos bieslook (vers!)

2,5 dl olijfolie

zout

1 kg wortelen

2 middelgrote bloemige aardappelen

1 grote ui

1 l kippenbouillon

1 kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)

peper

een handvol amandelschilfers

Maak eerst bieslookolie: snij bieslook fijn en mix met olijfolie en zout tot een groene saus. Giet door een zeef en laat rusten.

Schil de wortelen en aardappel en snijd in gelijke stukken. Pel de ui en snij fijn. Zet alles op met de bouillon en kruidentuil en kook gaar. Mix tot soep en kruid met peper en zout.

Rooster de amandelschilfers en strooi in de soep. Werk af met bieslookolie.

Onze partners