Wittechocoladefondue met mascarpone, kardemom en rozenwater

08/06/11 om 18:04 - Bijgewerkt om 18:04

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 tl kardemompeulen
  • 1 dl room
  • 100 g mascarpone
  • 150 g witte chocolade
  • 1 el rozenwater

Om te dippen:

  • exotisch fruit naar keuze (mango, stervrucht, physalis)
  • nougat
  • marshmallows ('spekken')

Bereidingswijze

Wrijf de hele kardemompeulen zeer fijn in een vijzel en zeef de inhoud in een pan. Voeg de room, mascarpone en chocolade toe en verwarm tot de chocolade smelt. Roer er het rozenwater door en hou warm op een zacht vuurtje. Serveer met het versneden fruit, de nougat en marshmallows.

Variant: vervang de kardemom door zwarte peper en het exotisch fruit door rode vruchten (aardbeien, frambozen, bramen, rode bessen).

Kooktijd: 15'

Lees meer over:

Onze partners