Witlof met kaas in een grillig jasje

28/09/17 om 16:52 - Bijgewerkt om 16:52

Kataifideeg koop je bij Griekse en Turkse winkels. Je vindt het deeg in de vriezer en kunt het, eenmaal ontdooid, nog een paar dagen bewaren in de koelkast. Pak het dan wel goed in zodat het niet uitdroogt. Het is gemaakt van tarwemeel en ragfijn gesneden. Het kan zowel voor hartige als voor zoete gerechten gebruikt worden.

Geef je waardering

Ingredienten

Witlof met kaas in een grillig jasje

© Leafs

  • 12 kleine witlofstronkjes
  • 3-4 jonge, romige picodonkaasjes
  • 1 pak kataifideeg
  • zonnebloemolie, om in te frituren
  • 1 el geraspte verse mierikswortel (of 1 el geraspte mierikswortel uit een potje)
  • 3 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 bakje mosterdcress, ter garnering

Bereiding

  1. Was de witlofstronkjes en halveer ze. Haal de middelste kleine blaadjes eruit en bewaar die.
  2. Snijd de kaasjes in plakjes en duw steeds een plakje kaas in de witlofhalfjes.
  3. Rol het ontdooide deeg uit en knip er lange stukken van. Rol de witlof-halfjes gevuld met kaas in het deeg zodat ze helemaal bedekt zijn.
  4. Frituur de witlofpakketjes in een laag olie krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Maak een sausje van de mierikswortel, mayonaise en yoghurt en breng op smaak met zout.
  6. Leg op ieder bord 3 grillige witlofjes, wat toefjes saus en enkele blaadjes witlof. Garneer met de mosterdcress.

Uit: Leafs, Carola de Kanter (Good Cook, 29,95 euro)

Bereidingswijze

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info