Wilde eend met raap en kweepeer

09/06/11 om 18:12 - Bijgewerkt om 18:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 6 kweeperen
  • boter
  • szechuanpeper en zout
  • scheut balsamicoazijn
  • 1 kg rapen
  • scheut dikke room
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 3 wilde eenden (gebardeerd met spekzwoerd)
  • olijfolie

Bereidingswijze

Schil de kweeperen, snij in partjes en stoof zacht en lang gaar in boter met szechuanpeper en zout. Werk op het einde af met een scheut balsamicoazijn. Schil de rapen, snij in stukken en stoom gaar boven water. Draai nadien door een roerzeef, roer er dikke room onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schroei de eenden langs alle kanten dicht in olijfolie en boter, en braad ze 13 tot 15 minuten in een oven van 180°C. Bedruip regelmatig met bakvocht. Versnijd de eend aan tafel. Serveer met de peren en raap.

Lees meer over:

Onze partners