Wijtingfilets met gewokte groentjes en rode-wijnsaus

09/06/11 om 15:22 - Bijgewerkt om 15:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 8 wijtingfilets met vel
  • 2 1/2 dl rode wijn
  • 1/2 dl kalfsfond
  • 1/2 teentje fijngesneden look
  • 1 fijngesneden sjalot
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de wok-groenten:

  • 100 g shiitakes
  • 100 g knolselder
  • 4 baby maïs
  • 50 g erwtjes
  • 50 g peulerwten
  • 1 sjalot
  • 1 gepelde tomaat
  • 1 stengel citroengras

Bereidingswijze

De wok-groenten in blokjes of schijfjes versnijden. Olijfolie verhitten, de fijngesneden look en sjalot in de wok even bakken, dan de wokgroenten toevoegen alles beetgaar bakken.

De rode wijn samen met de resterende sjalot ot 1/3 inkoken, de kalfsfond toevoegen, nog even inkoken, zeven en de saus afwerken met een klontje boter. De wijtingfilets op het vel bakken in olijfolie. De wokgroentjes in het midden van het bord leggen, de wijtingfilets er op schikken en de saus er rond lepelen. Serveren met natuuraardappelen.

Voor een feestelijke versiering: het groen van prei in fijne reepjes snijden, krokant frituren op 150°C en boven op de wijtingfilets schikken.

Voorbereiding: 15 minuten.

Bereiding: 20 minuten.

Tip: voor de wokgroentjes neem je en assortiment van seizoensgroeten en paddestoelen.

Onze partners