Viscurry

© Getty
Voor 4 personen
  • 800 g vis (een mengeling van witvis, zalm en jakobsschelpdieren)
  • 2 uien, fijngehakt
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 stukje gemberwortel, geschild en geraspt
  • 4 groene appels, geraspt
  • 1/2 l droge witte wijn
  • visfumet (een blokje)
  • 3 à 4 el currypoeder
  • 3 doosjes saffraan
  • de blaadjes van een bundel verse koriander, gehakt
  • 2 dl kokosmelk, ongezoet
  • 2 dl magere melk
  • zout en peper
  • 100 g grijze garnalen
  • 2 stengels prei, met het groen
Bereiding
  1. Verwarm een pan of een wok, doe er de uien, knoflook, gember en een glas water in en laat alles twee minuten koken. Voeg de curry toe en roer alles om. Nu komen de geraspte appels, wijn, visfumet, zout en peper naar smaak in de pan. Voeg wat water toe indien gewenst. Laat alles tien minuten pruttelen.
  2. Doe de kokosmelk, de magere melk en saffraan in de pan. Snij de vissen in grote stukken en laat met de jakobsschelpdieren onder de grill van de oven of verpakt in papillot garen. Doe de prei en de koriander bij de currysaus en laat nog een minuut sudderen.
  3. Etaleer de vissen op warme borden en giet de saus uit. Versier de viscurry met grijze garnalen en blaadjes koriander.

Tip: eenvoudiger kan ook: gebruik alleen witte vis, laat hem gaar worden in de currysaus en voeg dan kokosmelk en melk toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content