Vegan pompoenlasagne

26/02/17 om 11:31 - Bijgewerkt op 02/03/17 om 10:52

Heerlijke, volledig vegan pompoenlasagne van de blog fiekefatjerietjes.

Vegan pompoenlasagne

Pompoenlasagne © Fieke

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 2 grote ovenschotels - 6 à 8 personen

voor de tomatensaus:

  • olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • provençaalse kruiden paprikapoeder
  • 2 rode paprika's, zaadlijsten en zaadjes verwijderd en in stukjes
  • 3 wortels, geschild en in stukjes
  • 1 klein bakje champignons, schoongemaakt en in schijfjes
  • 1 kleine oranje pompoen, pitjes verwijderd en in blokjes
  • 150 à 200 gram rode linzen
  • 2 à 3 blikken tomatenstukjes (van +/- 400 gram)

Voor de bechamelsaus:

  • sojaboter
  • bloem
  • sojamelk (natuur, zonder suiker)
  • nootmuskaat
  • gistvlokken
  • groentebouillon
  • peper en zout

Ook nog nodig:

  • lasagnevellen
  • paneermeel
  • pompoenpitjes
  • gehakte hazelnootjes
  • amandelschilfers (of een ander noten- en zadenmengsel)

WERKWIJZE:

Verwarm de olijfolie in een pan of wok. Doe er de ui en knoflook bij en stoof tot de ui glazig wordt. Voeg paprikapoeder en provençaalse kruiden toe en laat even meebakken. Voeg de paprika- en wortelstukjes toe en bak enkele minuten mee. Voeg champignons toe en roer tot deze goed gebakken zijn. Voeg de pompoenblokjes en de rode linzen toe en roer tot alles goed gemengd is. Voeg tenslotte de tomatenstukjes toe en roer het geheel om tot alles met tomaten is bedekt. Laat de groentensaus sudderen tot de wortel zacht is.

Let op: roer het geheel regelmatig om en voeg eventueel wat water toe; de rode linzen nemen tijdens het garen veel vocht op en zo kan de saus aanbakken/aanbranden!

Maak ondertussen een bechamelsaus met sojaboter, bloem en sojamelk. Breng op smaak met nootmuskaat, gistvlokken, groentebouillon, peper en zout. Voeg genoeg sojamelk toe, de saus mag niet te vast zijn (zo zou je een droge lasagne krijgen).

Stel dan de lasagne samen: leg afwisselend lagen tomaten-pompoensaus, lasagnevellen en bechamelsaus in een ovenschotel. Eindig met een laag bechamelsaus en bestrooi de bovenkant met een mengsel van paneermeel en een noten-zadenmengsel.

Plaats de lasagne in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 30-40 minuten, of tot het geheel borrelt en de nootjes en het paneermeel goudbruin kleuren. Laat eventjes staan voor het serveren.

Smakelijk!

Onze partners