Tilapia met Hoisinvinaigrette, hele geroosterde sjalotten en gerst

09/06/11 om 18:53 - Bijgewerkt om 18:53

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 2 filets van tilapia
  • 2 el olijfolie

Hoisinvinaigrette:

  • 50 ml hoisinsaus (Delhaize)
  • 1/2 tl versneden chilipeper
  • 1/2 el Dijonmosterd
  • 25 g suiker, 1/4 el gember
  • 1/4 el fijngeperste knoflook
  • 90 ml rijst- of wijnazijn
  • 60 ml sojasaus
  • 12 ml sesamolie, 1/4 l olijfolie
  • 12 ml sherry
  • 1/4 tl chilipasta

Sjalotten- en peterseliesap:

  • 1 bos peterselie
  • 125 ml water
  • 4 hele sjalotten, gepeld
  • 1 el boter, 1 el olijfolie
  • peper en zout

Gerst:

  • 1/2 kop gerst
  • 1/2 kop water
  • 20 g gesmolten boter
  • 1 el gehakte platte peterselie

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten voor de hoisinvinaigrette, behalve de olie, samen en mix. Giet er al mixend de olie bij.

Bereid de peterseliejus: blancheer de peterselie in kokend gezouten water, koel af in ijswater, knijp uit, mix in de blender en voeg water toe tot er een mooie liquide jus onstaat. Kruid met peper en zout en zet aan de kant. Stoof de sjalotten in boter en olijfolie, kruid met peper en zout en gaar verder in een oven 180°C tot ze een mooie goudgele korst hebben.

Kook de gerst gaar in water met een snuif zout. Giet af, laat uitlekken en haal door de gesmolten boter. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe. Bak de visfilets in een hete pan met olijfolie en kruid met peper en zout.

Lepel wat gerst op de warme borden, leg er de tilapiafilets op, lepel er de hoisinvinaigrette rond en versier met sjalotten en peterseliecoulis.

(Recept Jan Verhelst, restaurant Lotus Root)

Onze partners