Terrine van Doyenné peren met gedroogde pruimen uit Agen. Roomijs van karamelboter

09/06/11 om 18:37 - Bijgewerkt om 18:37

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 3 à 4 Doyenné peren
  • 16 gedroogde pruimen
  • griessuiker
  • kaneel
  • 1 vanillestok en steranijs
  • gelatineblaadjes (20 g per liter stroop).

Karamelijs:

  • 900 g melk
  • 210 g suiker
  • 120 g melkerijboter
  • 9 eigelen
  • 30 g suiker
  • 30 g melkpoeder

Bereidingswijze

Schil de peren, snij ze in 4 en verwijder het klokhuis, kook ze in 1/2 water + 1/2 suiker, een siroop met daarin een doorgesneden vanillestok, 1 kaneelstok, 4 steranijs. Voeg 3/4 van de pruimen toe en laat afkoelen. Laat dan de vruchten goed uitlekken.

Plaats de peer onderaan in een kleine terrine, in het midden komen de pruimen, bovenop opnieuw peren. Goed aandrukken. Week de gelatine blaadjes, los ze op in warme siroop, reken 8 blaadjes per liter siroop. Giet vloeistof in terrine en laat opstijven.

Lees meer over:

Onze partners