Tatin van banaan met kardemom en kokosroom

08/06/11 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

Voor de taart:

  • 5 el ahornsiroop
  • 50 g boter
  • 1 koffielepel gemalen kardemom
  • 5 à 6 bananen
  • 230 g bladerdeeg met boter, reeds uitgerold

Voor de kokosroom:

  • 2 dl room
  • 4 el kokosmelkpoeder
  • 2 el poedersuiker
  • 1 koffielepel limoensap
  • rasp van 1 limoen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de boter, siroop en de kardemom in een pan en roer tot de boter gesmolten is en de suiker begint te karameliseren. Giet dit mengsel in een taartvorm van 27 cm. Halveer de bananen in de lengte en schik ze me de ronde kant naar onder in de taartvorm. Snij een cirkel uit het deeg van dezelfde grootte als de taartvorm en leg de lap deeg over de bananen. Prik enkele gaatjes in het deeg en bak de taart 20 à 25 minuten in de oven. Voeg het kokosmelkpoeder, de suiker, het sap en de rasp van de limoen toe aan de room. Klop de room stijf. Laat de taart 5 minuten rusten alvorens ze uit te storten en serveer warm met de room. Werk af met extra limoenrasp.

Onze partners