Tarte tatin van peren en Gandaham, roomijs van hervekaas

10/06/11 om 10:40 - Bijgewerkt om 10:40

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 peren
  • 4 blaadjes bladerdeeg
  • 4 plakjes gedroogde Gandaham
  • 8 el suiker
  • 100 g boter

IJs:

  • 3 dl magere melk
  • 200 g hervekaas
  • 4 eidooiers
  • 75 g suiker
  • 1 theelepel maïszetmeel

Bereidingswijze

Leg de ham op een ovenplaat en droog in een oven van 120° C. Verwarm de boter met 2 eetlepels suiker in een pannetje en laat karameliseren. Giet de goudbruine karamel in vier ovenvormpjes en schik de partjes peer in de vormpjes. Dek af met bladerdeeg, druk de randen aan en zet 10 min. in een oven van 180° C.

Bereid het ijs: kook de melk met de hervekaas. Klop 4 eierdooiers met 75 g suiker en 1 tl maïszetmeel tot een ruban. Giet hier al kloppende de melk op. Plaats terug op het vuur en blijf roeren, want de massa mag in geen geval koken. Laat al roerende afkoelen op ijs en draai in een machine tot ijs. Dien de warme tarte tatin op met vers gedraaid ijs en gedroogde ham.

Tip: drink hierbij Blanche du Hainaut (Dupont, Tourpes) of Witte van Watou (Van Eecke, Watou)

Onze partners