Tandooriwortelen met yoghurtsausje

27/09/17 om 17:10 - Bijgewerkt om 17:10

Tandooriwortelen met yoghurtsausje

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

1 kg jonge wortelen, 1 el komijnzaadjes, 1/2 tl korianderzaadjes, 1 gedroogd chilipepertje, 1/2 tl gemalen kaneel, 1/2 tl kurkuma,4 el kokosolie, 1 el honing, 250 g romige yoghurt, citroensap, verse koriander en citroenpartjes voor de afwerking

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Was de wortelen en verwijder het loof. Snij grote wortelen in tweeën en laat de rest heel.
  3. Maal de komijn- en korianderzaadjes en het pepertje fijn met een vijzel en stamper. Meng met de kaneel, de kurkuma, de kokosolie, de honing en 1 theelepel zout. Meng door de wortelen of bestrijk er de wortelen mee.
  4. Schik de wortelen op een bakplaat en bak in 35 minuten goudbruin in de oven; ze moeten nog licht beetgaar zijn.
  5. Klop de yoghurt op met citroensap, peper en zout. Leg de wortelen op een serveerschaal en werk af met de citroenyoghurt, verse koriander en citroenpartjes.

Onze partners