Stoemp van waterkers met gepocheerd ei

24/06/14 om 16:30 - Bijgewerkt om 16:30

Stoemp van waterkers met gepocheerd ei

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 800 g bintjes (geschild)
  • 2 tot 3 bossen waterkers
  • 3 tot 4 el alcoholazijn
  • 4 eieren
  • 8 el gesmolten boter
  • zeezout
  • peper van de molen

Bereidingswijze

Snij de aardappelen in tweeën of in vieren. Kook 25 tot 30 min. in zout water. Maak intussen de waterkers schoon door het harde deel van de stelen te verwijderen. Was en centrifugeer. Voeg zo'n 3 tot 4 min. voor de aardappelen gaar zijn de waterkers toe. Laat uitlekken, maar bewaar een beetje kookvocht en giet het geheel in een groentezeef. Pureer en voeg zout toe. Hou warm. Breng 2 l water met azijn aan de kook. Maak er met een garde een draaikolk in en doe er een voor een de eieren in. Laat koken maar zorg dat het eigeel deels lopend blijft. Verdeel de stoemp over de borden en giet er 1 tot 2 el gesmolten boter over. Leg het gepocheerd ei erbovenop en kruid met zout en peper.

Onze partners