Spaghetti alla carbonara

© Getty

Voor 4 personen
  • 360 g spaghetti
  • 160 g pancetta of guanciale
  • 3 of 4 eieren
  • gemalen pecorino of grana padano
  • 1 sjalot, olijfolie
  • zout, zwarte peper
Bereiding
  1. Laat de sjalot slinken in olijfolie en voeg de in reepjes gesneden pancetta toe. Het spek mag slechts kort in de pan om een te zoute smaak te vermijden.
  2. Kook de spaghetti al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Kluts intussen de eieren met pecorino. Giet de pasta af, maar zorg dat hij nog enigszins vochtig blijft. Bewaar een beetje kookvocht.
  3. Doe de pasta in de pan met pancetta en sjalot, gevolgd door de eieren met pecorino. Meng goed en schep er indien nodig een aantal lepels kookvocht bij. Breng de spaghetti alla carbonara op smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content