Soep van zoete aardappel, sumak en granaatappel met geroosterde pinda's, koriander en limoen

26/10/16 om 17:32 - Bijgewerkt om 17:32

Soms vindt kookboekenschrijfster Kathryn Bruton zoete aardappelsoep een beetje te zoet, maar deze niet - samen met de citrusachtige sumak, de zure granaatappel, de aromatische koriander en de krokante geroosterde pinda's, is het nét zoals het hoort.

Soep van zoete aardappel, sumak en granaatappel met geroosterde pinda's, koriander en limoen

© Skinny Soep

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor vier personen

  • 1 medium ui, grof gesneden
  • 2 teentjes look, grof gesneden
  • 1 rood chilipepertje, grof gesneden
  • 1 theelepel sumak
  • 1/2 eetlepel kokosolie
  • 400 g zoete aardappel, geschild en grof gesneden
  • 3 tot 4 tomaten (300 g), grof gesneden
  • 850 ml kippen- of groentebouillon
  • 1 1/2 eetlepels granaatappelsiroop

Garnering:

  • Enkele takjes koriander
  • 30 g geroosterde gezouten pindanoten, grof gehakt
  • De zaadjes van een halve granaatappel
  • Enkele snuifjes sumak
  • 1 limoen, in 4 partjes gesneden

Bereiding

  1. Stoof de ui, look, het pepertje en de sumak in de kokosolie en een eetlepel water zo'n 5 minuten tot alles zacht en doorzichtig is.
  2. Voeg de zoete aardappel, tomaten en bouillon toe, breng tot het kookpunt en laat met het deksel op zo'n 20 minuten sudderen, tot de aardappels zacht zijn. Laat even afkoelen alvorens de granaatappelsiroop toe te voegen.
Soep van zoete aardappel, sumak en granaatappel met geroosterde pinda's, koriander en limoen

© .

  1. Blend tot je een homogene soep hebt.
  2. Werk af met de koriander, gehakte pinda's, granaatappelpitten, snufjes sumak en een kwartje limoen.

Uit: Skinny Soup, Kathryn Bruton (Spectrum, € 15)

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info