Soep van Jonge spinazie met geraspte witte raap en krokant gebakken spek

09/06/11 om 19:15 - Bijgewerkt om 19:15

Geef je waardering

Soep van Jonge spinazie met geraspte witte raap en krokant gebakken spek

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 l gevogelte- of groentebouillon
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 500 g jonge spinazie, gewassen maar met de steeltjes er nog aan
  • nootmuskaat, witte peper en zout
  • 2 kleine, jonge witte rapen
  • 6-8 sneden krokant gebakken spek

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook met de sjalot, doe er de spinazie bij en kook gaar. Mix de soep fijn en kruid met een snuif nootmuskaat, peper en zout.

Schil de rapen en rasp ze fijn. Schik de geraspte raap in het midden van diepe borden en giet er de soep rond. Werk af met het krokant gebakken spek.

Lees meer over:

Onze partners