Soep met wortelen en pastinaak

02/02/12 om 15:16 - Bijgewerkt om 15:16

Geef je waardering

Soep met wortelen en pastinaak

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 750g middelgrote wortelen in plakjes
  • 2 pastinaken in plakjes, 1 preiwit in plakjes
  • 1 eetlepel rode kerriepasta
  • 1l gevogeltebouillon, 400 ml kokosmelk (light)
  • 2 theelepels sojasaus (of Aziatische vissaus), 2 eetlepels olijfolie
  • verse koriander voor de versiering

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel bakpapier in een grote ovenschaal. Verdeel hier de groenten over, schenk er 1 lepel olijfolie over en schud losjes tot alle groenten met olie zijn bedekt. Zet 35 à 40 minuten in de oven.

Verhit 1 lepel olijfolie op een half pitje in een pan. Voeg de kerriepasta toe en laat 1 minuut koken, zodat de aroma's vrijkomen. Doe er vervolgens de gare groenten, de bouillon, de kokosmelk en de sojasaus bij, breng aan de kook en laat nog 10 minuten sudderen.

Mix de soep tot een glad mengsel. Breng op smaak en bestrooi vlak voor het opdienen met verse koriander. Serveer er lauwe broodjes bij.

Lees meer over:

Onze partners