Snoepjes van sinaasappel en chocolade, viermaal anders

09/06/11 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:24

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor de vier gerechten
  • > Nonnenvestjes, gevuld met sinaasappelmarmelade, overgoten met donkere chocolade
  • > Mini-taartjes van chocoladeschuim, chocolade- amandelbrood en gekonfijte sinaasappel
  • > Glaasjes met chocoladegelei, espuma van bloedsinaasappel en koekje Katrien
  • > Wentelteefjes van chocolade brood met een sinaasappelsausje

Bereidingswijze

Gerecht: Nonnenvestjes, gevuld met sinaasappelmarmelade, overgoten met donkere chocolade

Nodig voor 4

75 g boter 25 cl water - 150 g bloem 5 eieren sinaasappelmarmelade 50 g donkere chocolade

Bereiding:

Snijd de diepgevroren marmelade in blokjes, de grootte van een dobbersteen. Bereid het soezenbeslag; haal de marmelade door het beslag en frituur de soezen enkele minuten tot ze helemaal opgeblazen en goudgeel zijn.

Laat de chocolade smelten in een klein beetje water en serveer naast de beignet.

Gerecht: Mini-taartjes en de gekonfijte sinaasappelen

Nodig voor 4

een halve bol met een diameter van 5 cm 4 niet bespoten sinaasappelen 5 dl water - 300 g fijne kristalsuiker

Voor het chocoladeschuim: 125 g room 125 g slagroom 125 g donkere chocolade 40 g eiwit 1 g gelatine

Voor het amandelbrood: 200 g marsepein 200 g ei 50 g zelfrijzende bloem 100 g boter 150 g chocolade

Bereiding

Kook water en suiker; doe er flinterdunne sinaasappelschijfjes bij; laat 2 uur sudderen, net onder het kookpunt. Zet 1 nacht afgedekt weg.

Verwarm de marsepein 30 seconden in de microgolf; voeg er al kloppend ei per ei bij; doe de gezeefde bloem erbij; smelt de chocolade in warme boter en meng onder het beslag. Bak in cakevorm gedurende 30 minuten in een oven van 160°C; laat afkoelen en snijd er 4 kleine (4,5 cm) en 4 grotere (7 cm) dunnen rondjes van. (Bak dit eventueel op voorhand en laat invriezen om er zo dunnen rondjes van te snijden.)

Laat de chocolade smelten in warme room; doe er geweekte gelatineblaadjes bij; meng er stijfgeklopte eiwit en slagroom onder.

Bekleed vormpjes met een uitgelekte schijf gekonfijte sinaasappel; druk dan een groot koekje goed aan; vul met het chocolade schuim en dek af met een klein koekje; zet koud weg en ontvorm dan

Gerecht: Glaasjes met chocoladegelei

Nodig voor 4

50 g chocolade 40 g sap van sinaasappel 1 g gelatine

Voor de espuma van bloedsinaasappel : 5 dl gezeefd sap van bloedsinaasappel 12 g gelatine

Voor de koekjes: 75 g gesmolten boter 200 g suiker 60 g eiwit 75 g bloem 2 eetlepels sinaasappelsap

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de koekjes; schep kleine hoopjes op een bakplaat en bak ze goudbruin in een oven van 200°C; rol de koekjes op terwijl ze nog warm zijn.

Smelt voor de gelei, de chocolade in warm sinaasappelsap; doe er de geweekte gelatine bij; giet 2 cm hoog in kleine glaasjes.

Warm 2 dl sap en laat de geweekte gelatine erin smelten; doe de rest van het sap erbij; doe alles in een sifon en spuit bovenop de chocolade gelei het glaasje vol; werk af met een koekje.

Gerecht: Wentelteefjes van chocolade brood met een sinaasappelsausje

Nodig voor 4

1 dikke snede koekebrood met chocoladedruppels (bij voorkeur 2 dagen oud) 1 ei een scheutje melk sap van 2 sinaasappelen klontje boter schepje bloemsuiker

Bereiding:

Smelt de boter en roer de bloemsuiker erbij tot een roux; voeg het sinaasappelsap erbij en laat tot de helft inkoken.

Snijd soldaatjes uit het brood; haal ze door het eimengsel; bak ze aan alle zijden bruin; serveer ze lauw naast elkaar.

Onze partners