Sappige scampi's in Bangkok-stijl

10/06/11 om 13:01 - Bijgewerkt om 13:01

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g middelgrote rauwe scampi's
  • 1 dl aardnotenolie
  • 2 el verse chili
  • de blaadjes van 10 takken Thaise basilicum
  • 4 Thaise aubergines
  • 4 Thaise sjalotten,

Voor de saus:

  • sap van 2 limoenen
  • schilletjes van 1 limoen
  • 2 el Thaise vissaus
  • 1 el bruine suiker
  • 2 tl maïzena
  • eventueel bieslook om te decoreren

Bereidingswijze

Pel de rauwe scampi's, hak de chili en Thaise basilicum fijn, snij de Thaise aubergines en sjalotten in grove stukken. Combineer de ingrediënten voor de saus.

Verhit de olie en bak de scampi's tot ze verkleuren, voeg dan chili, basilicum, aubergines en sjalotten toe. Roerbak nog 1 minuut .

Doe de saus erbij en serveer na 1 minuut, of van zodra de saus een lichte binding vertoont.

Onze partners