Sabayon met Abdijbier

09/06/11 om 09:06 - Bijgewerkt om 09:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 eierdooiers
  • 75 g witte griessuiker
  • 7,5 cl Tongerlo Dubbel Bruin Abdijbier 6°
  • verse munt of citroenmelisse

Bereidingswijze

Klop de eierdooiers en de suiker in een microgolfkommetje tot het mengsel in linten van de rugzijde van een lepel loopt. Roer dan het bier erdoor en zet het kommetje 1 minuut in de microgolf. Klop daarna flink tot je een homogeen mengsel hebt en zet dat nog 30 seconden in de microgolf. Klop de sabayon los, giet hem en in glazen met voet en versier met takjes verse munt of citroenmelisse. Meteen warm serveren.

Tip:

Je kan op de bodem van elk glas eerst nog een paar stukjes vers fruit leggen.

Lees meer over:

Onze partners