Roergebakken spiering

09/06/11 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 200 g spiering
  • 75 g boter
  • 1 schaaltje taugé (125 g)
  • 1 appel
  • 1 groene paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1dl droge sherry
  • 1 theelepel rozemarijn

Bereidingswijze

Snij de spiering in smalle reepjes. Vermeng de reepjes met de sojasaus en de sherry. Snij de paprika in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes.

Schil en ontpit de appel. Snij hem in 8 partjes en halveer deze nog eens. Verhit de boter in een pan en bak het vlees snel rondom bruin. Voeg de rozemarijn toe. Voeg de paprika en de taugé toe en bak de groenten al omscheppend ongeveer 3 minuten mee. Voeg dan de appelstukjes toe en bak deze nog 1 minuut mee. Strooi de lente-uitjes erover.

Voorbereiding: 30 minuten.

Bereiding: 10 minuten.

Lees meer over:

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info