Rauwe aardpeer met bloedworst, groene selderij en vinaigrette van appel, olijfolie en honing

09/06/11 om 10:36 - Bijgewerkt op 09/12/15 om 14:47

Geef je waardering

Rauwe aardpeer met bloedworst, groene selderij en vinaigrette van appel, olijfolie en honing

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 appel
  • citroensap
  • 1 el honing
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 bloedworsten
  • boter
  • 1/4 stengel groene selderij
  • 1/2 appel
  • 1 tak peterselie
  • 4 aardperen

Bereidingswijze

Rauwe aardpeer met bloedworst, groene selderij en vinaigrette van appel, olijfolie en honing

Doe voor de vinaigrette de geschilde en ontpitte appel met een scheut citroensap, de honing en olijfolie in de keukenrobot en cutter fijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat rusten.

Snijd de bloedworsten in schijven, bak ze in boter. Snijd de selderij fijn. Schil de appel en snijd hem in kleine dobbelstenen. Hak de peterselie fijn. Schil de aardperen en snijd ze in fijne julienne.

Meng de bloedworst met de selderij, de appel, de peterselie en vinaigrette. Schik op de borden. Leg daarop de julienne van aardpeer. Lepel de vinaigrette erover en er rond.

Lees meer over:

Onze partners