Quenelles van citroenkwark met fruitsla op een coulis van framboos

09/06/11 om 09:03 - Bijgewerkt om 09:03

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g sprits-koeken
  • 300 g volle kwark
  • 5 blaadjes gelatine
  • 5 eetlepels citroensap
  • 2 dl room
  • 2+3 eetlepels suiker
  • 1 klein bakje aardbeien
  • 2 kiwi's
  • 100 g blauwe druiven
  • 200 g frambozen (vers of diepvries)

Bereidingswijze

Laat de gelatine 5 minuten weken in een kom met koud water. Klop in een andere kom de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Roer kwark en slagroom door elkaar. Breng het citroensap in een pannetje aan de kook. Haal van het vuur en los de uitgeknepen gelatine al roerend op in het citroensap. Roer het wat afgekoelde mengsel door de room-kwark. Zet de kom minstens 2 uur in de ijskast. Druk de koekjes fijn in een diep bord met behulp van een aardappelstamper.

Haal de opgestijfde citroenkwark uit de ijskast. Schep met 2 eetlepels eivormige hoeveelheden uit de kwark en rol deze in de spritskruimels tot ze langs alle zijden bedekt zijn. Verwerk zo de hele kwarkmassa. Bewaar de kwark-quenelles in de ijskast. Breng 150 g frambozen aan de kook met 3 eetlepels suiker. Meng alles goed zodat men een coulis bekomt. Laat afkoelen. Snij het vers fruit (kiwi, aardbei, ontpitte blauwe druiven, frambozen) op maat. Verdeel over een zijde van de borden 2 eetlepels frambozencoulis. Schik het vers fruit in de coulis. Leg aan de andere kant van het bord twee quenelles citroenkwark.

Onze partners