Pastasalade met eekhoorntjesbrood en hazelnoten in krokante tortilla’s

Voor 4 personen
  • 4 tarwetortilla’s
  • 1 eiwit
  • 1 teen knoflook
  • 1-2 sjalotten
  • 125 g vers eekhoorntjesbrood
  • olijfolie
  • 1-2 el limoensap
  • 2 bosjes peterselie
  • 200 g gekookte penne
  • 2 el geroosterde, grofgehakte hazelnoten
  • 2-3 el mayonaise
  • peper van de molen
  • zout
Bereiding
  1. Rooster de tortilla’s licht aan beide kanten. Haal de tortilla’s uit de pan en maak enkele insnijdingen in de rand. Bestrijk de tortilla’s met het eiwit in en leg ze in ondiepe schaaltje of bakvormen: dankzij de inkepingen zullen de tortilla’s makkelijk de vorm van de bakvorm aannemen.
  2. Bak de tortilla’s 3 à 4 min. in de oven op 200°C. Haal de tortilla’s nadien uit de oven, laat afkoelen en haal uit de bakvorm.
  3. Schil en snij de knoflook en sjalotten fijn. Borstel het eekhoorntjesbrood schoon, hak fijn en bak samen met de knoflook en sjalotten in hete olijfolie. Kruid met het limoensap, peper en zout. Laat afkoelen. Was de peterselie, zwier goed droog en hak fijn.
  4. Meng de pasta met het eekhoorntjesbrood en de hazelnoten. Roer er de mayonaise onder en breng op smaak. Vul de tortilla’s met de pastasalade en werk af met de fijngehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content