Panna cotta van kokosmelk en witte chocolade met karamelananas en frambozen

24/05/12 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:53

Geef je waardering

Panna cotta van kokosmelk en witte chocolade met karamelananas en frambozen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 ml kokosmelk
  • 125 ml room
  • 250 g witte chocolade, vanillestok
  • 400 g ananas, in brunoise
  • 30 frambozen
  • acaciahoning
  • 2 el kristalsuiker
  • takjes munt
  • 4 blaadjes gelatine
  • frambozencoulis

Bereidingswijze

Warm kokosmelk en room met de vanillestok en het -merg tot aan het kookpunt. Voeg chocolade toe en, van het vuur af, de geweekte gelatineblaadjes. Stort in een schaal tot een hoogte van 5 cm. Laat in de koelkast stijven. Stort de panna cotta op een plat vlak en steek met een dresseerring vormpjes uit.

Bak de ananas in boter met enkele eetlepels honing en suiker tot hij licht kleurt.

Leg een vormpje panna cotta in het midden van het bord, met daarop ananas en enkele frambozen. Werk af met schaafsel van witte chocolade, een takje munt en frambozencoulis.

Lees meer over:

Onze partners