Paasbrood

10/06/11 om 11:47 - Bijgewerkt om 11:47

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 300 gr. rozijnen
  • 3 dl. sinaasappelsap
  • 1 pak broodmix wit
  • 3 eetl. margarine
  • 2 eieren
  • bloem
  • stukjes sukade
  • 1 eetl. kaneel
  • zakje grof gehakte amandelen

Bereidingswijze

Giet de rozijnen in het sinaasappelsap. Meng de broodmix voorzichtig met de margarine. Roer de eieren er doorheen. Kneed het deeg goed door. Giet het sinaasappelsap af en laat de rozijnen goed uitlekken. Stuif een beetje bloem over de rozijnen. Kneed de rozijnen vervolgens door het deeg heen. Meng er kaneel, stukjes sukade en grof gehakte amandelen (naar smaak) doorheen. Bewaar wat amandelen voor de garnering. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rijzen. Kneed het deeg na het rijzen nog een keer goed door. Bestrijk het met een losgeklopt ei en strooi er wat gehakte amandelen overheen. Bak het paasbrood in een voorverwarmde oven op 225 C. Na 35 minuten gaar.

Lees meer over:

Onze partners