Paasbrood

300 gr. rozijnen

300 gr. rozijnen

3 dl. sinaasappelsap

1 pak broodmix wit

3 eetl. margarine

2 eieren

bloem

stukjes sukade

1 eetl. kaneel

zakje grof gehakte amandelen

Giet de rozijnen in het sinaasappelsap. Meng de broodmix voorzichtig met de margarine. Roer de eieren er doorheen. Kneed het deeg goed door. Giet het sinaasappelsap af en laat de rozijnen goed uitlekken. Stuif een beetje bloem over de rozijnen. Kneed de rozijnen vervolgens door het deeg heen. Meng er kaneel, stukjes sukade en grof gehakte amandelen (naar smaak) doorheen. Bewaar wat amandelen voor de garnering. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rijzen. Kneed het deeg na het rijzen nog een keer goed door. Bestrijk het met een losgeklopt ei en strooi er wat gehakte amandelen overheen. Bak het paasbrood in een voorverwarmde oven op 225 C. Na 35 minuten gaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content