Oosterse zilvervliesrijst

10/06/11 om 09:07 - Bijgewerkt om 09:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 gram bruine rijst
  • 2 middelgrote uien
  • 50 gram amandelschilfers
  • 50 gram hele amandelen
  • 50 gram kikkererwten
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram gedroogde rozijnen
  • 2 eetlepels lopende honing
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • verse koriander
  • olie

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd ze in fijne reepjes. Doe een beetje olie in de een kookpot en bak de fijngesneden uien goudgeel. Voeg de rijst toe en roer tot de rijstkorrels doorschijnend worden. Kruid met peper en zout. Voeg de honing toe en meng goed. Laat de bouillonblokjes smelten in 75 cl heet water en giet dit over de rijst. Plaats het deksel half op de pot en laat de rijst 10 minuten sudderen. Voeg er de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten, de pijnboompitten, de amandelen en de rozijnen aan toe. Meng alles door elkaar en breng gedurende 10 minuten opnieuw aan de kook. Ditmaal zonder deksel. Bestrooi tenslotte met fijngeknipte koriander.

Onze partners