Nasu no oden of aubergine met misosaus

10/06/11 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:59

Geef je waardering

Ingrediënten

  • (dit gerecht is ook bekend als dengaku)

Voor 4:

  • plantaardige frituurolie
  • 4 aubergines van 10 cm lang, overlangs in twee gesneden

Misosaus:

  • 4 afgestreken el zoete witte Kyoto-miso (ook saikyo genoemd)
  • 1,5 el sake
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel geraspte citroenschil (facultatief)

Bereidingswijze

Verhit de olie op matig vuur tot 170° C. Leg de auberginehelften in de olie met de schil naar onder (het aantal auberginehelften dat u tegelijk kan bakken, hangt af van de hoeveelheid olie en de diameter van de pan). Draai de groente na 3 minuten om en bak nog een minuutje, tot ze net zacht zijn. Controleer met een prikkertje. Laat de aubergines met de vlakke kant naar onder uitdruipen op een rooster of op keukenpapier.

Doe alle ingrediënten voor de misosaus in een pannetje. Breng op een matig vuurtje aan de kook terwijl u alles door elkaar roert tot een smeuïge, glanzende massa (± 1 minuut).

Houd de auberginehelften vast met een servetje en bestrijk de vlakke zijde met de misosaus. Schik per persoon 2 auberginehelften in een bordje, leg in het midden van elke helft een klein beetje geraspte citroenschil en versier het bord met enkele blaadjes uit de tuin. Dien warm op. Kan niet bewaard worden.

Onze partners