Mi cuit van gerookte zalmfilet, pastinaakmousse met notenolie en kwartelei, gefrituurde tagliatelle met inktvisinkt

12/12/14 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Een recept van chef Gaëtan Colin.

Mi cuit van gerookte zalmfilet, pastinaakmousse met notenolie en kwartelei, gefrituurde tagliatelle met inktvisinkt

© gf

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4 personen

4 stukken gerookte zalm van 70g.

1 pastinaak

1/2 l melk

Zout en peper

30 g boter

notenolie

4 kwarteleieren

enkele tagliatelle met inktvisinkt

olijfolie

Bereiding:

De pastinaak schillen, in stukken snijden en gedurende 30 min. koken in melk met zout en peper. Door de zeef gieten en het geheel mixen met de boter.

De zalmstukken inoliën, kruiden met peper van de molen, in een hete pan 8 minuten op elke zijde bakken, enkele druppels notenolie toevoegen.

De pasta 4 min. in gezouten water koken, laten uitlekken en gedurende 1 min. frituren aan 170°.

Het bord dresseren en het geel van het kwartelei toevoegen op de warme pastinaakmousse.

Lees meer over:

Onze partners