Lauwe carpaccio van St-Jacobsvruchten, asperges met roerei, morieljes, Boursin, radijzen en bieslook

08/06/11 om 15:57 - Bijgewerkt om 15:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

  • 12 st.-jacobsvruchten volledig schoongemaakt zonder koraal
  • 12 witte Belgische asperges
  • 4 eieren
  • 100 gram morieljes
  • 100 gram Boursin
  • 1 dl olijfolie
  • 5 radijzen
  • bieslook
  • 1 dikke boterham
  • 1 rode paprika
  • 1 ajuin
  • 1 dl kippenbouillon
  • 50 gram gemengde sla of verse kruiden
  • notenolie
  • xéresazijn
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Schil de asperges en kook ze in gezouten water met wat suiker en een klontje boter.

Snijd de morieljes in twee en was ze voorzichtig.

Maak een roerei en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.

Meng hieronder de morieljes.

Ontdoe een dikke witte boterham van de korst en snij deze in vier gelijke delen.

Doe er wat olijfolie op en bak de boterham aan de beide zijden in een pan.

Was de salade en kruid deze met de notenolie, xéresazijn, peper en zout.

Doe de Boursin op de toast en schik daar wat versneden radijzen op.

Versnijd de paprika en ajuin en laat deze gaarkoken in de kippenbouillon.

Mix dit alles en doe dit door een zeef.

Meng de versneden asperges met de morieljes en het roerei.

Doe dit alles in een vorm en schik hier de fijn gesneden st.jacobsvruchten op.

Doe er een beetje gesmolten boter op en hou het 30 seconden onder de grill.

Schik op het bord aan de rechterzijde en doe de vorm eraf.

Schik er wat salade op.

Doe op de linkerzijde van het bord wat paprikacoulis en bieslook met olijfolie en leg hierop de toast met Boursin.

Recept: Bart Desmidt - Bartholomeus

Onze partners