Lasagne van geitenkaas en basilicum met rode poon

10/06/11 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 stuks rode poon, gefileerd en ontschubd
  • 4 plakjes geitenkaas (Witte van Rotselaar)
  • Â1/2 bundeltje basilicum
  • 1 bundeltje raketsla
  • Â1/2 bundeltje platte peterselie
  • 4 el rode pesto (gekonfijte tomaten, knoflook, basilicum, ansjovis en olijfolie samen pureren)
  • Â1/4 liter kippenbouillon
  • Â1/2 flesje Hellekapelle (De Bie, Loker)

Bereidingswijze

Bak de filets van rode poon in een hete pan met olie. Leg dan eerst vier filets op een ovenplaat. Smeer wat rode pesto op deze filets. Leg daar de geitenkaas op, vervolgens de basilicumblaadjes en afsluiten met een filet van rode poon. Kook de platte peterselie gedurende 1 minuut in gezouten water. Verfris onder lopend koud water. Mix de platte peterselie samen met de raketsla, de kippenfond en het bier. Kruid met peper en zout.

Zet de lasagne van rode poon nog 4 minuten in een oven op 180°C. Plaats de lasagne op het bord, giet de coulis van raketsla rond de vis en versier met druppels olijfolie.

Tip: alternatieven zijn Oude Geuze (3 Fonteinen, Beersel) en Hommel(Van Eecke, Watou)

Onze partners