Kunstwerk van tarbot

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

een volledige tarbot (zo’n 1,5 kg)

1 bonkui

6 tomaten

1 teentje knoflook

1 gele, 1 rode en 1 groene paprika

een doosje ansjovis in olijfolie

1 takje basilicum

1 eetlepel kappertjes

oregano, cayenne, witte peper

olijfolie

Kris Kerremans: “Het doek waar een kunstwerk op gecreëerd wordt, is een met zilverpapier beklede ovenplaat. Daarop leg je de schoongemaakte tarbot (geen filets, maar de vis in zijn geheel met kop) als naaktmodel te pronken. Giet vervolgens goudgele olijfolie over de vis. Nu schilder je het decor: bedek de tarbot met fijne plakjes tomaat, lange en dunne snippers van gele, groene en rode paprika en witte stukjes bonkui. Als figuranten komen er ansjovisjes, vergezeld van kappertjes, een versnipperd teentje knoflook, versneden basilicum, oregano, cayenne en witte peper. Het kunstwerk wordt gefixeerd met olijfolie en is klaar om in de warmeluchtoven van 180°C. gedurende 30 à 40 minuten zijn kleurenpracht om te zetten in een waar smaakfestijn. Een Frans stokbrood of een puree van aardappelen kunnen het kunstwerk van tarbot perfect vergezellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content