Kroon van inlandse asperges, koningskrab met truffel en lichte waterkerscrème

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

1 kg schoongemaakte en gekookte asperges

200 gram krabvlees (bij voorkeur koningskrab uit de Barentszzee)

20 gram truffel

4 eetlepels puree van waterkers

4 eetlepels groentebouillon

4 eetlepels room

4 eetlepels kookvocht van de asperges

100 gram boter

zout en peper

enkele kervelpluksels

De kroon van asperges maken. De asperges 5 cm vanaf de kop afsnijden en de rest in stukken van 2 cm snijden. De 5 cm lange punten in de lengte doormidden snijden. De halve asperges in stalen vormen van 4 cm hoog schikken, met de platte kant tegen de wand van de cirkel. Doe de stukken van 2 cm in het midden en druk deze stevig aan. Het krabvlees over het midden van de vormen verdelen en alles op de rooster van een stoompan plaatsen. De groentebouillon en het kookvocht van de asperges tot de helft inkoken en de room toevoegen. De aspergekronen 5 minuten onder deksel stomen. Voeg ondertussen de waterkerspuree toe aan de saus. Klop de saus op met behulp van een mixer met klontjes koude boter. De saus niet meer koken, zo blijft de mooie groene kleur fris. Kruiden met peper en zout. Zet de kroon van asperges op 4 warme borden, verwijder de vorm voorzichtig en giet de saus uit over de bordspiegel. Strooi geraspte truffel over de bereiding en versier met kervelblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content