Koude tomatensoep met verse basilicum

10/06/11 om 11:49 - Bijgewerkt om 11:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 personen:

  • 1/2 kg goed rijpe tomaten
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 15 cl tomatensap
  • 1/2 komkommer in fijne stukjes gesneden
  • 1 fijn gehakte ui
  • 1 à 2 eetlepels balsamico azijn
  • 10 mooie blaadjes basilicum, fijn gehakt
  • (houd 4 kleine blaadjes over voor het garneren)
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Snij de tomaten in stukken, mix tot (fijne)puree, laat door een zeef lopen en vang op in een slakom. Meng de halve komkommer met het tomatensap en de fijngesnipperde ui.Voeg het mengsel toe aan de tomatenpuree.Voeg er de olijfolie,de balsamico azijn, de fijngehakte basilicumblaadjes doorheen en voeg er versgemalen peper en zout aan toe.Zet ongeveer 1 uur voor het serveren in de koelkast. Serveer in kleine kommetjes en versier met een basilicumblaadje.

Lees meer over:

Onze partners