Koolvis met venusschelpen, groene asperges en erwten

24/03/16 om 11:16 - Bijgewerkt om 16:39

Koolvis met venusschelpen, groene asperges en erwten

© /

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

4 koolvismoten, 4 el bloem, 1 bundel groene asperges, 2 sjalotten, 150 g gedopte, verse erwten (of diepvrieserwten), 30 g boter, 20 venusschelpen, 20 cl witte wijn, 4 el olijfolie, 1/2 bosje kervel

Bereidingswijze:

Kruid de koolvismoten met peper en zout, wentel in de bloem. Hou de vis opzij.

Breek de uiteinden van de groene asperges - ongeveer een derde van de stengel - zodat enkel het felgroene gedeelte overblijft. Pel en snipper de sjalotten.

Blancheer de asperges en de erwten 2 minuten in een ruime hoeveelheid kokend water tot ze beetgaar zijn. Laat uitlekken.

Smelt 20 g boter in een sauteerpan op matig vuur en fruit de sjalotten 1 minuut. Voeg de venusschelpen en 10 cl water toe en zet het vuur hoger. Dek de pan af en laat nog 1 à 2 minuten stoven tot alle schelpen opengaan; schud de pan af en toe op.

Voeg de asperges en de erwten toe aan de sauteerpan, kruid royaal met peper en zout. Blus met de witte wijn en laat inkoken met de helft. Zet het vuur lager en klop er de rest van de boter door.

Verhit een braadpan met de olijfolie en bak de koolvismoten 2 minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin zijn. Zet het vuur lager, dek de pan af en bak de vis nog 3 à 4 minuten al naargelang de dikte van de moten; de vis moet nog ietwat glazig zijn.

Haal de blaadjes van de kervel.

Leg een koolvismoot op elk bord en verdeel er de groenten en de venusschelpen met hun stoofvocht rond.Werk af met de kervel, geef een draai van de pepermolen en serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners