Konijnenrug met barolo, uien en puree van witte bonen

09/06/11 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

Geef je waardering

Konijnenrug met barolo, uien en puree van witte bonen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 konijnenrug, uitgebeend en toebereid (2 filets)
  • 4 rode uien
  • 2 el boter
  • 1 el olie
  • 200 ml wildfond
  • 400 ml barolowijn
  • 8 takjes tijm
  • 400 g witte bonen, uit blik
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 el room
  • 4 sneden ciabatta
  • 2 el olijfolie
  • 4 el tapenade

Bereidingswijze

Spoel de konijnenrug en dep droog. Kruid met peper en zout en bak aan alle kanten in 1 eetlepel niet te warme boter. Bak 20 à 25 minuten af in een voorverwarmde oven op 80°C. Het vlees moet roze blijven.

Pel ondertussen de uien en snij ze in kleine blokjes, fruit ze in de warme olie zonder ze te laten kleuren. Blus met de barolowijn en de wildfond. Voeg vier takjes tijm toe en laat tot een kwart inkoken.

Bak de sneden ciabatta in de warme olie aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier. Besmeer met tapenade.

Laat de bonen uitlekken en spoel ze. Doe ze in een kookpan met de groentebouillon en de room. Breng aan de kook en mix fijn. Voeg wat zout toe.

Verwijder de tijm uit de saus, draai het vuur uit, voeg de koude boter toe en kruid met peper en zout.

Schik een quenelle bonenpuree op elk bord, voeg een sneetje ciabatta en het in plakken gesneden konijn toe. Overgiet met de saus en bestrooi met tijm.

Onze partners