Konijn met appel en cider

09/06/11 om 14:19 - Bijgewerkt om 14:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 konijn in stukken
  • 50 g boter
  • 3 Ã 4 uien
  • 1 liter cider brut
  • 1 soeplepel currypoeder
  • 1 blokje kippenbouillon (of zelfgetrokken bouillon
  • 4 zure appelen
  • 25 cl room
  • 400 g mengeling van groene en witte lintspaghetti
  • 50 g gehakte pistaches

Bereidingswijze

De uien pellen, fijnsnijden en glazig stoven in een pan met de helft van de boter. De pan van het vuur halen en de curry mengen met de uien. Het mengsel uit de pan verwijderen en de rest van de boter en de stukken konijn in de pan doen. Het vlees aan alle kanten bruin bakken en kruiden met peper en zout. Het currymengsel terug in de pan doen en over het vlees verdelen. Begieten met cider tot het vlees onder staat. De kippenbouillon toevoegen, aan de kook brengen en 20 minuten onder gesloten deksel op klein vuur laten pruttelen. Het stoofpotje bij voorkeur een nacht laten rusten op een koele plaats. De tweede dag het gestolde vet afscheppen. De stukken konijn uit de saus halen en in een vuurvaste schotel leggen. De appelen schillen, in vier stukken snijden, het klokhuis verwijderen en de partjes tussen het vlees schikken. De saus opkloppen met de room en over het vlees gieten. Alles twintig minuten in een oven van 200 heet laten worden. De currysaus met konijn en appelen op warme borden doen, beetgaar gekookte lintspaghetti op de borden leggen en versieren met gehakte pistaches.

Lees meer over:

Onze partners