Kokosmakarons

06/03/14 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:11

Kokosmakarons

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 15 stuks:

  • 125 g verse gemalen kokos
  • 20 g vanillesuiker
  • 55 g fijne kristalsuiker
  • 70 g eiwitten (2 à 3 eieren)
  • 30 g kokospoeder voor de afwerking
  • 2 à 3 el confituur naar keuze (optioneel)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150°C. Doe de gemalen kokos, beide suikersoorten en de eiwitten in een kom en meng ze stevig met de hand tot u een homogene pasta bekomt. Vorm kleine bolletjes of rotsjes op een bakplaat met daarover een stuk bakpapier. Bak 5 tot 10 min. in de oven. Hoe langer u ze bakt hoe meer kleur ze hebben en hoe steviger ze zijn. Haal ze uit, bestrooi ze met kokospoeder en versier ze met confituur naar keuze.

Onze partners